Русенският фотограф художник Младен Миланов вече е част от немногобройното елитно световно семейство на Международната федерация на фотографското изкуство, FIAP /Federation Internationale de l‘Art Photographique/. Като прекрасен коледен подарък при русенеца, който е широко известен в арт средите на фотографското братство, пристигнала новината, че той вече е носител на титлата Артист на ФИАП. 
В България носители на това звание са не повече от петнайсетина души, посветили се на това изкуство, изискващо много талант, труд и упорита работа. В Северна България те са само четирима - освен Младен Миланов /първият русенец, който получава титлата/ това звание притежават още трима негови колеги от Велико Търново, Павликени и Шумен. 
Интернационалното жури, което определя носителите на титлата, пресява през изключително фино сито кандидатите. Условията са направо драконовски, каза вчера Миланов. 
Изискванията са кандидатът да има участие в поне 15 фотосалона на ФИАП /самият Младен има 45 такива участия!/ в най-малко 8 различни държави, трябва да има приети не по-малко от 40 снимки, както и 5 файла на диск - и петте трябва да са участвали поне в три конкурса. От многото конкурси, в които е участвал, Младен Миланов има два бронзови, един сребърен и два златни медала.
На 10 януари русенецът ще бъде в София, където ще се открие ФИАП-ска фотоизложба. На това събитие ще бъдат представени новите български Артисти на ФИАП /те са петима - рекорден брой за България/, и официално ще получат значка, карта на федерацията и диплом.