В нумерологията 2018 г. е двойка (2+0+1+8=11=1+1=2). Двойката е символ на сътрудничеството, затова през новата година трябва да отделим повече внимание на установяването на контакти и доброжелателни партньорски отношения както в професионалната област, така и в личния живот. Образно казано, годината на двойката може да се сравни с жълтата светлина на светофара, когато е необходимо да проявим бдителност и да се ориентираме в обстановката, за да продължим напред.
Обща характеристика
През 2018 г. не е препоръчително да се вземат съдбоносни решения или да се правят резки жизнени обрати. Добре е да погледнете още веднъж на това, което е свършено, ако е нужно, да се оправят грешките и да се подготви почвата за бъдещи действия. За много от това ще способства комуникацията, която ще установите през 2018 г. При това не забравяйте, че успешна ще бъде само съвместната дейност.
Жизненият ви темп може да се забави малко през новата година, но това дори ще е добре, защото ще имате време да огледате и затвърдите позициите, които до този момент сте постигнали. Възможно е да ви напомнят за себе си стари проблеми, които не сте успели да решите или сте оставили без внимание с надеждата да изчезнат от само себе си. Затова не очаквайте, че ще можете да прекарате тази година леко и безгрижно, без да се напрягате особено. Неясни ситуации могат да възникнат както в професионалния, така и в личния ви живот и ако не пожелаете да се оправите с тях и да направите всичко пределно ясно, в бъдеще това може доста да усложни живота ви. Затова не губене напразно време, но и не действайте прибързано. Вашата главна задача е да си върнете контрола, а при необходимост да направите и необходимите корекции.
Кариера и пари
След като 2018 г. е година на двойката, за да постигнете успех в професията и материално благосъстояние, трябва да се научите да си сътрудничите с други хора. това може да са ваши колеги или делови партньори. Постарайте се максимално да избягвате конфликтите, а при възникването на такива ситуации търсете компромиси за постигане на необходимото съгласие. Ръководителите трябва да са готови да разговарят със своите подчинени и да се вслушват в тяхното мнение.
През новата година можете да си правите тактически планове, като отчитате това, което вече е свършено. Постарайте се да разпределяте предстоящите задачи според тяхната важност, изведете на преден план най-перспективните, а тези, които могат да почакат, отложете. Помислете от какво можете напълно да се откажете. Годината не е подходяща да започвате нови проекти, но ще ви помогне да намерите нови резерви в това, с което вече се занимавате, възможно е да видите ситуацията от неочаквана страна. Това ще повиши вашия професионализъм и ще способства за кариерното ви израстване и подобряване на материалното ви положение.
Любов и семейство
Всичко казано дотук се отнася и за вашия личен живот. Годината на двойката изисква пределно усърдие и умение да намирате необходимите компромиси в отношенията с вашия партньор. Ако помислите да скъсате отношенията си с някой човек, не го правете. Възможно е да направите голяма грешка. Още веднъж внимателно проучете ситуацията, постарайте се да погледнете на нея през очите на настоящия си партньор. Това може да помогне да видите нови пътища за мирно решаване на проблема.
Колкото и да е тъжно, през 2018 г. по-добре не започвайте нови отношения. Съвсем скоро ще разберете, че вашият избраник не ви подхожда и не е вашата съдба. Но ако успеете да установите нужното доверие помежду си и да запазите връзката си, следващата година можете благополучно да сключите брак. Но само в случай, че вашите отношения издържат на проверката на времето. Бъдете предпазливи и благоразумни при нови запознанства.
Здраве
По отношение на здравето си няма да имате никакви неприятности. Но при условие, че бъдете внимателни към сигналите на организма си, не се претоварвате психически и физически, не забравяте за пълноценната почивка. Не злоупотребявайте с вредните навици, не се водете по модерни диети, придържайте се към здравословно хранене и навреме си лягайте да спите. Не изпадайте в депресия, ако изведнъж в другите сфери на действие не всичко върви така, както ви се иска. За годината на двойката това е съвсем нормално, затова се съсредоточете върху собствените си потребности. Нови болести не ви заплашват, а хроничните могат да се обострят, затова не забравяйте навреме да си правите профилактика и да приемате предписаните ви лекарства.
Изчислете своето персонално число за 2018 г., като съберете всички цифри от рождената си дата и прибавете 2 - нумерологичния символ на настъпващата година (пример: 21.01.1984=2+1+0+1+1+9+8+4=26=2+6=8+2=10=1+0=1), и вижте какво ви очаква през 2018 г.
Персонално число 1:
Годината ще внесе много промени в живота ви, основно в професионален план. Може да смените работата си или да получите нови отговорности. Ще се сблъскате с някои проблеми по пътя към успеха, но ще можете да ги преодолеете леко. Трябва да се убедите, че всички цели, които сте си поставили за новата година, са реалистични. Сполуката и късметът са на ваша страна, необходими са ви само упоритост и решителност. Работете над това.
Персонално число 2:
За да постигнете своите цели през 2018-а, трябва да използвате максимално потенциала си. Ще имате нови приятели и значително ще разширите кръга на контактите си, но не пренебрегвайте старите си приятели. Самотните могат да намерят нова любов или щастие в нови отношения. Само бъдете внимателни тези отношения да не навредят на кариерата или бизнеса ви. Можете да постигнете много през 2018 г., но няма да е съвсем лесно.
Персонално число 3:
Никой и нищо не може да попречи на вашия успех през 2018 г. Успехът и късметът ще изиграят голяма роля и ще ви помогнат да се справите с всички препятствия по пътя към щастието. Препоръчително е да не губите енергия в ненужни дела или несериозни отношения. Използвайте я за неща, които отдавна отлагате. Поглезете се, направете това, за което винаги сте мечтали, но не ви е стигала решителност. Вслушвайте се в интуицията си.
Персонално число 4:
Ще ви е нужно известно усърдие и настойчивост, за да бъде успешна 2018 г. Необходимо е постоянно да обновявате и подобрявате своите знания и умения. Помнете, че силният и решителен ум е движещ фактор на всеки успешен човек. Поставете си конкретна цел , дайте си ясна сметка какво трябва да постигнете през годината и постоянно се стремете към това. Обърнете внимание и на своето здраве, не отлагайте посещението при лекар.

Персонално число 5:
Ще се наслаждавате на спокоен и щастлив живот през 2018 г. Възможно е да се наложи да се адаптирате към много нови ситуации. Промените ще повлияят положително на живота ви, ако ги приемете мъдро. Голямото ви преимущество ще бъде това, че сами ще вземате решения за живота си. Работете упорито за постигането на своите цели. Само не се увличайте прекомерно, нужен е баланс между работата и семейството, иначе може да обидите скъпи за вас хора.
Персонално число 6:
За вас 2018 г. ще бъде година на общуване и празници. Предстои ви да посетите много професионални и семейни събития. Понякога се чувствате излишни и ви е трудно да общувате с другите хора, но предстоящите срещи ще ви помогнат да станете по-открити и комуникативни. В семейството ще имате много празници и вие ще сте част от тях, наслаждавайте се на това. Ако имате чувства към някого, не се стеснявайте да ги покажете.
Персонално число 7:
2018 г. за вас е година на развитие, ще посветите много време и сили на самоусъвършенстването си. Отделете повече време за роднините и близките си, защото през годината те ще се нуждаят от вашето внимание. Не си струва прекалено да се увличате в работата си, винаги е нужно да се спазва баланс между кариерата и личния живот. Ще постигнете своите цели благодарение на решимост и упоритост. Избавете се от съмненията, които ви безпокоят.
Персонално число 8:
За да постигнете своите цели през 2018 г., ще се наложи да положите повече усилия от обикновено. Ще имате по-малко време за почивка. Дошло е време да се заемете със сериозни дела. Но накрая ще получите големи резултати и ще израснете като личност. Ще видите плодовете на усърдния си труд през последните години. Осмицата е символ на безкрайността. През 2018 г. ще видите, че постояната, непрекъсната и, както ви се струва, безкрайна работа ще ви донесе това, което дълго сте чакали.
Персонално число 9:
В нумерологията цифрата 9 представлява край на цикъла, започнал преди 9 години. Това не означава неуспех или провал. То е обобщаване на изводите от натрупания опит, благодарение на което пред вас ще се открият нови възможности. В работата може да преосмислите предишните си представи за успех, признание и престиж, необходимост от пари. В личния живот е възможно да опознаете по-зрели форми на любов и отношение към другия.