Осем души пострадаха в 59 катастрофи в празничните дни около Коледа, съобщи полицията. Двамата от ранените са с по-тежки травми, но без опасност за живота. Сред останалите шестима е 11-годишно момиченце със счупен нос.
За лечение в болница „Канев“ са настанени 61-годишен пешеходец и 31-годишен моторист.
Първият пострадал изключително нелепо около 16.30 часа в събота преди Бъдни вечер. 60-годишен шофьор изпуснал контрола над фолксвагена си при завиване от бул.“България“ по бул.“Гоце Делчев“ и блъснал контейнер за смет вдясно по посока на движението, който пък ударил потърпевшия пешеходец. От тогава човекът е на легло заради счупена дясна бедрена става и сътресение на мозъка. Досъдебно производство ще изяснява причините за инцидента, но по предварителна, но неофициална оценка става дума за по-висока от възможностите за реакция на шофьора скорост.
Мотоциклетистът пък бил застигнат от бедата в Николово в неделя следобед, когато се ударил с хондата си в каран от 79-годишен мъж форд. При падането си на асфалта младият мъж получил счупване на крак и предмишница. По случая се води дознание.
Сред ранените е и 11-годишно момиченце, което пострадало в автомобила на майка си в сряда в 10 часа на пътя Русе-Две могили. Караната от 42-годишната жена шкода излязла от пътя на десен завой и се забила в растящи зад банкета храсти, при което возещото се отзад дете политнало напред и се ударило в предната седалка. Прегледът в болницата показал, че момиченцето е със счупен нос. Като причина за помрачените празници на семейството се сочи висока скорост на движение.
И прословутото кръстовище до хипермаркета „Джъмбо“, около който покрай празниците трафикът редовно е претоварен и преминаването през него е като руска рулетка, влезе в черната хроника. Този път катастрофата била предизвикана от 55-годишна жена с фолксваген, която отнела предимството на движещото се по главния път пежо и след последвалия сблъсък се озовала в болницата с пукнато ребро. След преглед и оказване на помощ обаче е освободена да се лекува у дома.