Най-добрият ни тенисист Григор Димитров явно няма да срещне сериозна конкуренция на турнира от АТР 250 "София Оупън", който ще се проведе от 4 до 11 февруари.

Шампионът от миналата година е единственият тенисист от топ 10, който ще участва, стана ясно след изтичането на крайния срок за заявки. Освен безспорния фаворит за трофея, който спечели в предишното издание, и световен №3 Григор Димитров в българската столица ще играят само още трима тенисисти от топ 30.

Това са №25 в света Жил Мюлер (Люксембург), спечелил две титли през 2017 г. Пристига и №28 в света Адриан Манарино (Франция), който игра финал на турнира от сериите АТП 500 в Токио.

В България би трябвало да дойде и Филип Колшрайбер (Германия). Заемащият 29-ото място в ранглистата в момента германец има общо 8 титли в кариерата си.

В „София Оупън“ ще участва и сензацията на турнира „Мастърс 1000“ в Париж през ноември Филип Крайнович, както и Виктор Троицки (Сърбия). В България ще играе и полуфиналистът от „Мастърс 1000“ в Канада през 2017 г. Робин Хаасе, както и стигалият до №18 в ранглистата Андреас Сепи (Италия).

Участието си турнира заявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуса (Португалия), Йен-Хсун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия), Мариус Копил (Румъния).