Няма кой да управлява освен ГЕРБ. Това казва почетният председател на ДПС Ахмед Доган и това е така. Когато една позиция, макар направена от политическия опонент, е вярна, трябва да се признае.

Такъв коментар направи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред бТВ.

Това го казват и представители на БСП, подчерта Цветанов, като уточни, че това са хора, които предпочитат сега да не се афишират. Това, което каза Доган се препокрива със социологическите проучвания – че няма предпоставки за предсрочни избори, каза вторият в ГЕРБ.

Няма политическа договорка с ДПС увери Цветанов. Както виждате публичните договорки са между БСП и ДПС, добави той.

Готови сме за този вот на недоверие на 17 януари. Речта на Доган обаче се различава малко от позицията на ПГ на ДПС, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ. Виждаме, че в момента има едно национално отговорно говорене да няма вот на недоверие, ще видим какво ще стане и ще има ли на 17-и вот. Доган казва, че мотивът за вота е „стани, за да седна“, каза още Цветанов.

По повод думите на Валери Симеонов, че за концесиите „пак са ги извъртели“, Цветанов заяви, че е нормално да има различни мнения в управляващата коалиция и че му предстои разговор с лидера на НФСБ и вицепремиер Симеонов.

По повод препоръката на вицепрезидента Илияна Йотова Цветанов да се извини на президента и че Цветанов не си владее групата, Цветанов попита „това ли е работата на един вицепрезидент“. Искам чрез вас Радев да каже позицията си за Крим, за санкциите срещу Русия. Питам защо Радев не говори за приоритетите на българското председателство, а говори за идването на Путин по време на председателството, каза Цветанов като призна, че това не е в правомощията на президента.