Шофьор на лекотоварен камион ще бъде изправен на съд за убийство по непредпазливост на моторист.
На 4 септември миналата година около 13 часа 39-годишен моторист от Велико Търново почина в болницата от тежка политравма и контузия на главата. Малко преди 12.30 часа той се врязал с мощната си хонда в лекотоварен „Фиат“, който завивал към вилната зона в отсечката между Паметника на русофилите и кръстовището за „Дружба 3“. Ударът бил толкова силен, че мъжът изхвърчал на около 50 метра напред. По думите на възрастния шофьор на камиона Тодор Ф. колите в платното за движение към „Дружба“ били далеч и затова предприел обратен завой, за да стигне до вилната зона. Точно в района на спирката усетил тежък сблъсък в задницата на камиона и видял как мотористът се хлъзга по асфалта с мотора. Веднага отишъл при него, свалил му каската, но вече било късно за каквото и да било. Екип на Спешна помощ откарал пострадалия в болницата, където той издъхнал. Според шофьора на камиона мотористът вероятно е бил зад колите и затова не го е видял.
Според направената експертиза камиончето се е движело с 31 км/час, а мотористът е слизал в посока „Дружба“ с над 100 км/час и е видял тежкото возило от около 50 метра, които не са били достатъчни да спре и е последвал фаталният удар. И днес на мястото на катастрофата близките на загиналия постоянно поставят цветя, за да напомнят на водачите, че там трябва да се движат с ниска скорост. 
Вчера Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу шофьора Тодор Ф., предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.