Електроразпределителната компания „Енерго-Про Мрежи“ осигурява 64 дежурни екипа по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, готови да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения, съобщиха от дружеството. Екипите са оборудвани с необходимите материали и инструменти, средства за комуникация, лични предпазни средства и работно облекло за работа в зимни условия. На тяхно разположение са 618 специализирани автомобила - багери, автокранове, автовишки, високопроходими автомобили и други. Допълнително за дежурните екипи са осигурени 317 леки коли с нормална проходимост. 
В случай на влошаване на метеорологичната обстановка и възникване на извънредна ситуация, компанията е в готовност да ангажира допълнителни ресурси и да пренасочи екипи и техника от един район към друг. 
Освен аварийните екипи, в денонощен режим на работа ще са и диспечерите на „Енерго-Про“. Без прекъсване на разположение на клиентите по време на коледните и новогодишните празници ще бъдат и операторите в телефонния център на компанията на 0700 161 61.
Отчетниците на „Енерго-Про Мрежи“ ще продължат да отчитат по обичайния график консумираната електроенергия, включително и през празничните дни. За конкретните дати на извършване на отчет клиентите могат да се информират в интернет страницата на компанията на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Grafik-za-otchitane-na-elektroenergiya-Bitovi-klienti. 
По време на празниците „Енерго-Про“ няма да изключва клиенти, които са закъснели с плащането на сметките за ток.