Наблюдавам как събарят Вития мост и си спомням как сме се катерили по него. Изплуват и други спомени, странно чувство е! Но пък оценявам, че ще направят нещо ново и по-модерно. Това сподели 30-годишният русенец Божидар Божидаров, който вчера наблюдаваше работата по демонтирането на арката на витата пасарелка пред Гимназията по облекло. Той минавал случайно и забелязал 200-тонния кран, който пристигна в Русе, за да събори безопасно едно от емблематичните русенски съоръжения. Техниката, която идва от София и рядко може да се види в крайдунавския град, е направила впечатление и на Християн Петров. 
Хубаво е да се види нещо такова. Донякъде ми е мъчно, че съоръжението остава в историята, но ще се радвам да се направи нещо по-хубаво, въпреки че не знам какво точно ще е то, каза мъжът. 
Събарянето на пасарелката започна в края на октомври, а вчера специалният кран премахна и останалата дъгова опора, под която минава жп линията. За целта беше спряно влаковото движение в района, беше изключено напрежението, периметърът беше ограничен, а русенци имаха възможност да наблюдават работата по събарянето от бул.“Придунавски“. Приблизително на същото място ще бъде изграден нов, значително по-дълъг мост, който ще се използва и от велосипедисти. Очаква се до края на лятото русенци да се радват на по-модерна, по-удобна и по-безопасна нова пасарелка.