Офанзивният халф на „Дунав“ Васил Шопов май ще се размине с трансфер в „Левски“, въпреки че спортният директор на столичани Асен Букарев заявил интерес към футболиста, научи „Утро“. Букарев дори бил готов да подготви оферта, но срещнал несъгласието на старши треньора Делио Роси. Италианецът смятал, че трябва да даде шанс на футболисти от школата, един от които е Станислав Иванов.
Както вече се разбра, интерес към Шопов има и от „Ботев“ /Пловдив/. Преминаването му в този круб изглежда по-логичен ход, въпреки че никак не е изключено да остане в „Дунав“ и през пролетния сезон. 
Качествата на плевенчанина не останали незабелязани и от селекционера на националния отбор Петър Хубчев, научи още „Утро“. Хубчев оценил умението му да прави играта и да действа като вещ конструктор зад гърба на централния нападател, но подчертал, че може да му изпрати повиквателна, едва когато халфът направи серия от 5-6 стабилни и на еднакво високо ниво мачове. 
И изглежда е прав, защото Шопов често редува силни с по-слаби игри. Веднъж е в центъра на всички основни и интересни събития, друг път се изключва някак от играта и за известни периоди все едно не присъства на игрището. 
Със сигурност обаче той е много качествен и интересен футболист, който умее не само да дриблира хубаво, да подава и да изгражда атаките, но и да стреля от далечни дистанции. През миналата година например той попадна на няколко пъти в идеалната селекция на „Гонг“ за играч на кръга в Първа лига.
Свидетелство за приноса му към „Дунав“ е и фактът, че медиите го включиха в Топ 10 в анкетата на „Утро“ и общината за спортист на годината в Русе.