Финалният Топ 10 в анкетата на „Утро“ и община Русе за определяне на най-добрите спортисти на годината вече е ясен. След гласуване на медиите до последната права достигнаха борец, боксьорки, каратист, каякар, стрелец с лък и трима футболисти. В последователно следвания от вестника дух на прозрачност ще публикуваме листите на участвалите във вота журналисти.
Общият брой на направените от спортните клубове номинации бе 25. За отбелязване, че срокът за представяне на предложенията бе удължаван два пъти.
По традиция състезателите от Топ 10 ще бъдат наградени на официална церемония през януари. Точната дата на тържеството ще бъде максимално съобразена с клубовете, тъй като състезателите на част от тях влизат в лагери, други пък в този момент ще тръгнат за зимна подготовка.
Освен награди от община Русе най-добрият спортист, треньор и отбор ще получат статуетки „Спортен Олимп“ от името на почетния президент на федерацията по борба Валентин Йорданов. Те са работа на русенския скулптор Дилян Хубанов. 

Ето я и финалнатА десетка /по азбучен ред/

1. Ангел Вецов - карате 
2. Борислав Новачков - борба
3. Васил Шопов - футбол
4. Габриела Димитрова - бокс
5. Иван Банчев - стрелба с лък
6. Мирослав Будинов - футбол
7. Мелек Айнурова - бокс
8. Мирослав Кирчев - кану-каяк
9. Севда Асенова - бокс
10. Станислав Антонов - футбол