Камион с пет тона дарения отпътува вчера към приюта на известния благодетел на младежи без дом и семейство отец Иван в Нови хан. Част от помощите ще бъдат разпределени и в другия му приют в монтанското село Якимово. 
В благотворителната акция на „Сиана Комерс“ бяха събрани основно хранителни продукти, тъй като те са от първостепенно значение за нуждаещите се в приютите, за да могат да посрещнат зимата. Пакети със захар, брашно, олио, ориз, боб, леща, сол, макаронени изделия, консерви, кафе, чай, бисквити, солети, маслини, сирене, лютеница, доматено пюре, картофи, лук, сладки и шоколадови изделия бяха сред даренията. 
За Нови хан заминаха също и много перилни и почистващи препарати, както и топли дрехи, вълнени одеяла. Имаше и домакински уреди и посуда. 
Доста организации, приятели, познати, а също и децата от училище „Любен Каравелов“ откликнаха на акцията за събиране на помощи за нуждаещите се хора. За втора поредна година организираме благотворителната акция, като тази година бяха събрани в пъти повече дарения. Миналата година изпратихме около тон и половина продукти, а сега потеглиха пет тона дарения, каза Радослав Станчев от „Сиана Комерс“.