Най-различни слухове през последните дни пращат основни футболисти на „Дунав“ в други отбори. Едно от най-споменаваните имена е на Мирослав Будинов. Затова „Утро“ реши да пие вода от извора и вчера разговаря с централния нападател.
В късния следобед, часове след разговора ни с нападателя, в клубния сайт бе качен следният текст: „Мирослав Будинов бе част от проекта на „драконите“, който започна през лятото на 2014 година в зоналната „В“ група. Той бе с основен принос за добрите резултати и постигнатите успехи през последните години. Клубът му благодари за професионалното отношение и себераздаването и му пожелава успех в бъдещите начинания“. 

- Миро, какво всъщност става?
- Истината е, че разтрогнах договора си с „Дунав“ и вече съм свободен агент.
- Сериозно ли?
- Съвсем сериозно! Срещнах се с президента на клуба д-р Симеон Симеонов и изпълнителния директор Ивайло Петков и се разбрахме като възпитани хора. Благодаря им за коректното отношение. Винаги са били коректни с мене. Истината е, че още през лятото разговарях по тази тема с д-р Симеонов, но той ме убеди да остана. Не съжалявам, защото помогнах с каквото мога. Сега си тръгвам. Всичко между мене и клуба е изчистено. 
- Какви бяха твоите мотиви, за да поискаш раздяла?
- Чувствам се изчерпан в чисто футболен план като човек, който може да даде повече на отбора. Каквото можах, дадох. Никога не съм се крил по терена, това поне никой не може да го отрече. За мене беше чест да нося тази фланелка. Изкарах в Русе повече от 3 години. Не крия, че градът ми хареса, срещнах много приятели. В спортно-техническо отношение „Дунав“ също постигна немалко. Някои може би ще продължават да подценяват стореното от нас, но това, което момчетата дадоха на отбора, трудно ще бъде повторено скоро. Не че не го желая с цялото си сърце. Напротив!
- Има ли момент на обида заради апострофи към тебе от някои фенове?
- Аз не мога, няма да ги нарека и фенове. Това са хора, които не знаят защо идват на стадиона. Идват, за да излеят само негативната си енергия. Те не помагаха.  Само тровеха обстановката. На такива хора няма как да се обидя. Те просто не ме интересуват. Виж, на истинските фенове няма как да не кажа едно голямо „Благодаря“. Те бяха навсякъде с нас. Помните, че когато играехме в Разград, не ни оставиха за нито един момент. Тези хора имат моето голямо уважение. 
- Каква е истината в слуховете, че ще преминеш веднага в „Берое“?
- Честно казано, официално и каквото и да е било предложение от този клуб нямам. През лятото имаше възможност да отида в Стара Загора, но тогава, както ви казах, реших да остана в Русе, да помогна в мачовете от Лига Европа и нашето първенство. За да бъда коректен докрай, ще кажа, че не изключвам да получа ново предложение. На този етап обаче такова няма. 
- Каква е истината във вълната от неофициални информации, че и други твои бивши вече съотборници са на път да си тръгнат от Русе?
- Не знам. Не мога да говоря от ничие име. 
- Васил Шопов в „Ботев“ /Пловдив/?
- Наистина не знам.
- Мартин Луков в „Черно море“?
- В сайтовете се пише какво ли не. Често в тези „новини“ няма грам истина. Аз мога да говоря само от мое име. 
- Какви би станало с „Дунав“ след като ти, а евентуално други основни футболисти, напуснат отбора?
- Няма незаменими хора. Пожелавах успех на „Дунав“ през пролетния сезон. Аз взех моето решение и избирам промяната. Използвам повода да пожелая на истинските фенове приятни коледни и новогодишни празници. Тези фенове ще останат завинаги в сърцето ми.