43-годишен мъж е прострелян в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. По първоначални данни пострадалият е Ивайло Цветков, който е служител на НАП.

Инцидентът стана тази сутрин към 8.30 ч. на ул. „Дунав” в София. Простреляният е бил в личния си автомобил, когато е бил прострелян. Откаран е във ВМА-София. Полицията е отцепила района, извършителят се издирва.

Пострадалият служител на НАП има огнестрелна рана в дясната раменна част, засегнати са големи кръвоносни съдове в областта, съобщиха за БГНЕС от пресцентъра на ВМА.

Два са изстрелите проникнали през стъклото на автомобила на служителя на НАП, съответно има и две наранявания, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Простреляният е бивш полицейски служител, след това е започнал работа в НАП и по това се работи. Работи се по всички версии, добави главният прокурор.

От СДВР съобщиха, че простреляният е ръководен служител на НАП. Работи се по всички версии. Джипът е бил в движение, когато е стреляно по него. Служителят на НАП е бил сам в автомобила си и е пътувал за работа.

От СДВР нямат информация да е бил заплашван. Още не е приключил огледът. Проверяват се всички камери в района и записите ще бъдат изгледани. Има няколко души свидетели на инцидента, които ще бъдат разпитани, добавиха още от СДВР.