Донесох един кашон с различни работи за ядене. Чувствам се добре, като помагам, защото след време може и аз да изпадна в такава ситуация и на мен да ми помогнат. Това сподели второкласникът Симеон от училище „Любен Каравелов“, който се включи в акцията по събирането на дарения за приютите на отец Иван в Якимово и Нови хан. Неговите съученички Лора и Габриела също участват в благотворителната кампания и казаха, че е много хубаво да се помага на деца. 
Цялото училище се включи в акцията на „Сиана Комерс“ за събиране на помощи за нуждаещите се хора. Около 200 семейства на деца от „Любен Каравелов“ дариха пакетирани сухи продукти, консерви, перилни и почистващи препарати, битова химия. 
Ежегодно организираме благотворителни акции, като правим децата съпричастни, а те заедно със семействата си с удоволствие помагат. Тази година подкрепихме инициативата на „Сиана Комерс“ с голямо желание, защото всички знаем за приютите на отец Иван и сме съпричастни и искаме да помогнем. Стараем се да не е само по Коледа, като през учебната година, когато има повод, децата с удоволствие откликват. Малките са много ентусиазирани, намират много малък повод, за да дарят, и го правят много искрено и от сърце, каза педагогическият помощник към ученическия съвет Илка Тотева. В момента се изготвят списъци на децата дарители, като от всеки клас има по около 10 малчугани.  
В рамките на две седмици помощи се събираха и в склада на „Сиана Комерс“, като във вторник два камиона с дарения ще отпътуват към приютите на отец Иван. От русенската фирма за втора поредна година организират благотворителната акция и отбелязаха, че миналогодишната кампания е била доста по-вяла.