Почивните дни ще бъдат доста контрастни по отношение на времето. В събота ни очаква топъл за декември ден, а в неделя зимата ще се завърне, предаде репортер на БГНЕС.

В събота през деня максималните температури ще бъдат около 13-15 градуса, ще бъде с разкъсана облачност. В края на деня ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу неделя в Западна България и по високите полета ще преминат в сняг. Не се очаква кой знае каква снежна покривка, но с нахлуването на северозападен вятър, дневните температури рязко ще се понижат. В неделя ще бъде студено с дневни температури между 0 и 5 градуса.

Новата седмица ще започне със студено зимно време, температурите още ще се понижат. Валежи не се очакват в Западна България, ще превали мокър сняг в Източна България. Във вторник ще се изясни навсякъде и отново ще бъде студено. Сутрешните температури на места ще паднат до минус 7 - минус 9 градуса, дневните ще бъдат до около 4 градуса над нулата, за София около 0 градуса. В сряда ще застуди още малко, като дневните температури на места в Западна България ще са отрицателни – около минус 1 градус, до 2 над нулата, в Източна България до около 4 градуса. На места ще превали и сняг. От четвъртък – 21 декември до Бъдни вечер – неделя, ще остане студено, не се очакват съществени валежи.