Геноцидът над народа има различни форми – днес е цената на водата!, Бойко, ти си гОла вОда! Такива надписи носят протестиращите пред КЕВР срещу увеличението на цената на водата, предаде репортер на БГНЕС.

„Днес сме се събрали тук, защото посягат над едно наше изконно право, защото се опитват да ни унищожат по пътя на това да не ни дават да имаме свободен достъп до вода. Защото това, което в момента се случва е една провалена реформа, която пак ние обикновените български граждани ще платим“, каза Таско Ерменков от БСП. Той напомни, че първият протест, който свали Борисов през 2013 г. започнал 2012 пак от тук.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че независимата КЕВР е независима само от народа си, но е зависима от монополисти и концесионери. Не отчитат реалностите на живота, заяви тя и посочи, че са увеличили парното, тока, топлата вода, газа, днес за пореден път ще увеличат и водата. „Но не отчитат, че доходите на хората не стигат“, заяви Нинова и добави пред протестиращите, че правителството на Бойко Борисов провежда политика на геноцид спрямо българския народ. На протеста се чуваха скандирания „Оставка“.