„Дунав“ трябва да се възползва от недоброто състояние на „Левски“ и да запише победа в двубоя от турнира за купата на България“, казва в интервю за „Тема Спорт“ бившият старши треньор на русенския отбор Веселин Великов. 
„Левски“ ще влезе в мача с лошо настроение след равенството срещу „Славия“. Надявам, че моите доскорошни възпитаници ще постигнат добър резултат“, заявява той.
На въпроса колко по различна може да е тази среща от шампионатната, в която дунавци загубиха с 0:4, Великов отговаря: „Треньорът трябва да си е извадил необходимите поуки. Трудно беше да се надиграва със „сините“. Отборът трябва да се възползва от малкото ситуации пред вратата на Божидар Митрев. Смятам, че „Дунав“ може да удържи натиска на „Левски“. Този мач няма да има нищо общо с онзи за първенство на Първа лига“. 
Великов отказва да коментира кои са силните и слабите страни на „Левски“, като се измъква с клишето, че „сините“ и ЦСКА са грандовете в българския футбол. Той посочва още, че италианецът Делио Роси е много добър треньор. 
Бившият старши наставник смята, че „Дунав“ има сили да опази мястото си в първа лига, въпреки че заема незавидното предпоследно място. 
„До края на шампионата има още мачове. При този формат на първенството ще бъде жалко „Дунав“ да изпадне Във втора лига. Сега се говори, че през зимния трансферен прозорец ще бъдат привлечени нови футболисти. Но и със сегашните си играчи отборът не е на логичната си позиции. Реалното му място е между осмо и десето място“, смята Великов.
Той коментира и условията за подготовка.  
„В Русе успяха да направят терен, подходящ за тренировките. Много добре знам какво е времето през зимата в този град. Чак след края на март ще започнат да тренират на терена, така че ще им бъде доста трудно. Изпитал съм го на гърба си. Не се оправдавам, това го чака всеки наставник с работа в Русе“, казва Великов.
Нататък добавя, че е оставил „добре подготвен отбор“. За работата пък на Малин Орачев щяло да се съди във времето и според резултатите. 
Великов завършва накрая: „Дунав“ и неговите фенове ще останат завинаги в сърцето ми“.