1327 русенци са регистрирали общо 145 477 касови бонове и 6534 бележки от ПОС-терминали дни преди тегленето на първата награда от лотарията на НАП. Общата стойност на фискалните им бонове, въведени в сайта www.kasovbon.bg, е 2 291 158 лв. Рекордьорът е регистрирал 3587 бележки, които до понеделник вероятно ще прехвърлят числото 3600.
Късметлията ще стане ясен на 18 декември в сутрешния блок на bTV между 8,30 и 9,00 ч. Той, както и следващите трима седмични победители ще се радват на чисто нова игрова конзола с две безплатни игри към нея. 
В цялата страна за участие във втората част на популярната игра на данъчните досега са регистрирани над 3 млн. фискални бонове на обща стойност 50 млн. лв. и над 160 000 бележки от ПОС терминал.
Голямата награда в тазгодишното издание на лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, а всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв. Двойно по-голям шанс имат участниците, плащали с банкова карта, които освен касовата си бележка са запазили и регистрирали бележката от ПОС терминала. 
В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт - www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часът, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.