Съмнителна история за 8000 евро разследва полицията в Русе.
В сряда сутринта мъж от град Левски подал сигнал, че предишната вечер измамник му е отнел крупната сума. Според разказа потърпевшият и негов приятел спрели на бензиностанцията „ОМВ“ в квартал „Дружба“, но нямали левове и разменили няколко думи, че трябва да обменят евро. И докато обсъждали къде ще намерят чейнджбюро по това време, към тях изненадващо се приближил младеж, който предложил пълно съдействие. Качил се в колата им и тръгнали към бензиностанцията на „ОМВ“ на бул.“Мидия Енос“, където негов познат щял да направи обмяната.
Щом пристигнали там, мъжът от Левски дал на услужливия непознат 8000 евро, който ги преброил и му казал да го последва до паркирана на отсрещната страна на булеварда „Тойота“. Като стигнали до нея, той подал през прозореца сумата на шофьора, поръчал му да ги провери дали не са фалшиви и тойотата потеглила към автогарата, а посредникът побегнал.
По време на разплитането на съшитата с бели конци история станало ясно, че мъжът от Левски същия ден купил валутата някъде по пътя за Русе. Това подсказало на криминалистите, че е много вероятно двамата гости на града да лъжат и сумата да е прахосана, затова да се инсценира измама, за да се оправдае липсата на парите. Въпреки всичко по случая е започнало разследване.