Рекордните 12 000 лева обезщетение ще получи русенка за тежко счупване след падане на непочистена от сняг и лед улица. Това е решението на Районния съд, но то не е окончателно и може да се обжалва. 
На 30 януари тази година жената се движела по тротоар на ул. „Константин Иречек“, където снегът не бил добре почистен и останалите бабуни замръзнали от студа. За лош късмет М.Т. стъпила на една от тях и паднала. Резултатът бил счупване в областта на малкия таз, което довело до 3 месеца на легло. Лечението заедно с рехабилитацията продължили и през юли, но жената така и не се възстановила напълно, дори напротив - движи се с бастун, страда от силни болки, не може да се навежда, има и проблеми с коленете. 
За сполетялото я нещастие пострадалата завела иск за 15 000 лева неимуществени вреди и 1000 лева имуществени срещу общината. Съдът се съгласил с доводите й, като само малко намалил сумата и й присъдил 12 000 лева. За медицински разходи пък й били признати  241.45 лева, защото само за толкова имало документи. 
Юристите ни обмислят дали да обжалват размера на присъденото обезщетение, но какъвто и да е крайният резултат от правния спор, в такива случаи местната власт кани дружествата, които извършват дадена дейност - в случая това е РПС, ангажирана със снегопочистването, да платят на пострадалите граждани, обясниха от общината. 
В противен случай местната власт може да плати и да заведе иск срещу съответната фирма и да си получи парите, но досега не е имало откази и парите са издължавани доброволно.
Бъджетът няма да се натовари с такъв разход, обобщиха от общината.