Униформени полицаи ще обхождат пеш центъра на Русе, като особено внимание ще се обръща на зоните около хипермаркетите, района на коледния базар и местата, където има големи струпвания на хора. Това предвижда утвърденият вчера от директора на ОД на МВР ст.комисар Теодор Атанасов план за предотвратяване на джебчийски кражби и други противообществени прояви около предстоящите празници. 
Обходите ще бъдат интензивни, денонощни и ще продължат до края на месеца. Те обаче не могат да бъдат навсякъде, затова ст.комисар Атанасов съветва хората да бъдат внимателни и отправи специален апел към възрастните хора - да спрат да вярват на обажданията по телефона с лъжи за пострадали близки, които се нуждаят от скъпа операция или за полицейски акции срещу измамници.
А че крадците обикалят интензивно улиците в търсене на лесни пари на гърба си се убеди набелязана за жертва русенка и то в сряда по най-оживеното време на най-многолюдното място - около 17.30 часа на улица „Александровска“. В района на Старата  полиция жената усетила, че някой пипа раницата на гърба й. Обърнала се с мисълта, че познат иска да я поздрави и онемяла, като видяла срещу себе си мургавелка на около 18-20 години.
Какво търсиш в раницата ми, парите ми ли искаш да вземеш, викнала на висок глас жената, при което крадлата изломотила нещо неразбираемо и хукнала по улица „Черно море“. След подаден сигнал в момента полицията я издирва.
Друга нейна колежка вече е издирена от Второ районно. Това е обиграна 16-годишна професионалистка, която на 30 октомври откраднала в ДКЦ 1 мъжка чанта с документи и дебитни карти, но не успяла да опразни сметките, защото ПИН-кодовете не били до картите. На следващия ден мургавелката влязла в хипермаркет на бул.“Липник“ и тихичко свила портмоне от дамска чанта, докато собственичката й разглеждала стоките по хладилните витрини. По дадените описания от потърпевшите крадлата е открита и задържана.