Застрахователната компания „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ вече няма да спонсорира многофункционалната спортна зала в Русе, която от 2015 година носи името „Булстрад Арена“. Раздялата бе потвърдена пряко и косвено от няколко източника. Срокът на договора за спонсорство е три години, като сделката ще приключи средата на 2018, а контрактът няма да бъде подновен.
Какви са мотивите за това решение нито от застрахователното дружество, нито от управата на залата пожелаха да коментират. 
Единият от мениджърите на арената Борислав Велков единствено посочи, че няма нищо притеснително в това една зала да сменя спонсора си, като също припомни, че договорът изтича.
През юли 2015, седмица преди официалното откриване на многофункционалната зала, тя беше прекръстена на едноименната застрахователна компания и главен спонсор на „Булстрад Арена“. На официалната церемония на кръщенето присъства тогавашният директор на дружеството Румен Янчев, който посочи, че компанията присъства в Русе от 1974 година и е съвсем нормално да се присъединят към реализирането на идеята. 
Към момента се водят преговори с нов генерален спонсор. По информация на „Утро“ това е голяма и изключително авторитетна финансова група и разговорите напредват, но е рано да се обявява конкретно име.