Благотворителен коледен базар за подпомагане на пострадали в катастрофи деца организира за трета поредна година Областният съвет на БЧК в Русе. Той ще бъде открит утре в 10 часа пред Съдебната палата и до 22 декември русенци ще могат да си купят ръчно изработени сувенири от доброволците към организацията на символични цени, а в студените дни ще раздаваме чай. Това съобщи вчера експертът в ОС на БЧК Десислава Дивчева.
Хората с добри сърца ще могат да избират сурвакници, картички, снежни човеци, ръчно плетени чорапи, терлици, ръкавици, шалчета и шапки, карвинг свещи и други сувенири. Те са изработени от първокласници от СУ „Йордан Йовков“, пенсионери от клубовете в Тетово, Красен, Табачка, Тръстеник и русенския квартал „Дружба“ и от други доброволци.
Тази година със събрани от различни инициативи средства са подпомогнати четири посочени от болниците в Русе деца за Деня на доброволеца - 5 декември.
Идеята възникна преди 3 години, когато доброволци от „Нашата възраст“ работиха с децата от приюта, припомни доброволката Станимира Илиева и призова русенци да не отминават базара, а да отнесат по нещо у дома и така да дарят надежда на болно дете.
Ако гражданите не искат да си купят сувенири, могат да пуснат пари в специалните касички, които също ще бъдат пред Съдебната палата, допълни Десислава Дивчева.