„Черно море“ и Антон Огнянов се разделиха официално вчера. Бившият футболист на „Дунав“ разтрогна договора си с „моряците“ по взаимно съгласие. Раздялата стана факт, след като старши треньорът Емануел Луканов прецени, че няма да разчита на офанзивния халф за мачовете през пролетния сезон.
Несгодите за Огнянов тръгнаха по същото време на миналата година. Тогава той реши да напусне „Дунав“ напук, тъй като бе съблазнен с оферта от „Левски“ /Сф/. Тогавашният старши треньор на русенския тим Веселин Великов бе против преместването му в София и дори предрече, че ако го направи, кариерата му ще тръгне надолу, но вместо да чуе гласът на опита, играчът предпочете да гледа бъдещето през розовите очила на мечтите.
Но много скоро стана ясно, че думите на Великов са били пророчески. Антон не можа да се наложи в „Левски“, през пролетта бе освободен и едва по средата на есенния сезон се вреди в „Черно море“. 
И там обаче престоят му се оказа кратък като ланския сняг. Записа 8 мача с общо 428 минути и вкара само един гол.
А Антон е можещ и интересен футболист, стига да надвие егото си. Звучи ексцентрично, но той със сигурност би бил полезен на „Дунав“, ако се стигне дотам, че историята със заминаването му за „Левски“ бъде посипана с пепел и получи оферта да тръгне към Русе.
Разбира се, това е само идея, обсъдена набързо вчера във форумите от фенове на „Дунав“.