„Дунав“ изигра противоречив мач срещу „Локомотив“ /Пд/. Поведе с 2:0 и допусна изравняване. Ето как според нас се представиха русенските футболисти.
Станислав Антонов - когато отборът допусне два гола след корнери, сигурно и вратарят има вина за лошата подредба на защитата. На практика други опасности пред него нямаше. Направи две-три рутинни спасявания.
Христо Попадийн - игра с голямо желание на приливи и отливи. И двата гола паднаха след центрирания в неговата зона. Играта му бе „Крачка напред, две - назад“. 
Олексий Ларин - част от „колектива“, допуснал тези нелепи голове. Бе разпилян, на моменти и тромав.
Божидар Васев - очакванията бяха, че след като брат му Андреас си тръгна през седмицата от „Дунав“, тонусът му ще спадне. Нищо подобно! Божидар излезе на терена като истински професионалист и се раздаде като ляв бек без остатък. Бе еднакво добър в двете фази на играта. Направи отличен мач.
Михаил Милчев - оценката за него е повторение за продукцията от Ларин.
Диян Димов - записа много добър двубой. Бе силен в градивен план, но след 65-а минута бракът в пасовете му се увеличи. Можеше да помогне повече при балоните с двата нелепи корнера. 
Димитър Георгиев - той винаги излиза на терена с огромно желание - без значение дали ще е титуляр или резерва. Даде каквото може на този етап. Не личеше да е грохнал физически, затова и смяната му с младия Ленков не изглеждаше логична.
Карлос Жатоба - бразилчето расте от мач на мач. Бори се, скача, тича, подава. Трябва да работи за изчистване на пасовете. 
Мирослав Будинов - фундаментален за „Дунав“ футболист. Вкара прекрасен гол, участва в първата голова атака, изведе Ненов на чиста позиция. Какво да искаме повече от него! Както винаги се бори за всяка топка. Раздаде се. 
Васил Шопов - този човек разбира играта. Без него не се вижда кой ще вкара интелект и изненада в изграждането на атаките. Силен мач на Васко, накрая поотпадна физически. 
Юлиан Ненов - неслучайно бе избран за играч на мача. Отдавна чакахме да видим този Ненов - бърз, непримирим, смел! Скъсаха го от ритници, някак си оцеля. Този Ненов показа, че може да играе вълнуващ футбол.
Смените:
Благовест Ленков - чест и почитания за 18-годишното плевенчанче, но когато отборът ти се бори за точки във важен мач, няма как да заложиш на толкова младо момче. И да го пратиш в атака, където се стара, но нямаше време да се съвземе и да разбере какво точно става. И най-големите треньори не биха се срамували, ако точките им трябват повече от всичко, да вкарат човек с дефанзивни функции. При 2:1 този човек изглежда трябваше да бъде Петър Патев. Патев със сигурност щеше да свърши по-полезна работа. Но старши треньорът се казва Малин Орачев и той навярно знае най-добре защо заложи на Ленков.