Движението по третокласните пътища Нисово-Кацелово и Борово-Бяла ще бъде спряно през целия зимен период, а пътищата няма да се почистват. Обходният маршрут при първия участък ще е през Иваново, Две могили и Широково, а при другия - през главния път между Русе и Бяла и кръговото кръстовище. Двете отсечки ще бъдат ограничени за движение за всички превозни средства до края на март 2018 година. 
До края на април ще остане затворена и едната лента за движение по третокласния път Русе-Щръклево-Нисово-Кацелово заради пропадащия от години мост над река Черни Лом в Кацелово. Хората в селото многократно са сигнализирали, че съоръжението е опасно и е необходимо да се предприемат спешни мерки, тъй като то е връзката им с останалите общини. Мостът е с подкопани и разклатени основи, а последната му реконструкция е отпреди 14 години. Оттогава периодично се умува как да се финансира укрепването на дъното на реката
Докато стартират аварийно-възстановителни дейности, е въведен пропускателен режим по свободната лента за движение. Ограничено е преминаването за автомобили над 10 тона, а допустимата скорост е 40 км/ч.