„Дунав“ изпусна по възможно най-наивен начин победа, каквато заслужаваше срещу „Локомотив“ /Пд/. Русенският отбор поведе на Градския стадион вчера с 2:0, но две изключително тъпи грешки в отбрана позволиха на гостите да си тръгнат с точка. И двете попадения в мрежата на дунавци паднаха след изсипани от корнер топки. Тези банални и до втръсване вече ситуации трябва да бъдат гледани за домашно десетки пъти от защитниците на Малин Орачев и на хората пред тях, защото на практика зачеркнаха неистовите усилия на целия отбор.
„Дунав“ изигра безлично първо полувреме, като не създаде почти никакви опасности пред вратата на пловдивчани. „Локо“ пък изглеждаше като отбор, който плаче за голям бой, стига да си намери майстора. И по всичко изглеждаше, че ще го отнесе, защото русенските футболисти поведоха в първата минута след почивката. Те разиграха красива и бърза атака, минала през Мирослав Будинов и продължена от Васил Шопов с пас вдясно към Юлиан Ненов. Ненов стреля по диагонала - 1:0.
Голмайсторът асистира за второто попадение на Будинов в 53-а минута. Ненов даде извеждащ пас зад защитата, таранът надбяга с лекота Димитър Везалов и с кинжален шут прониза мрежата на безпомощния Пиргов. След гола Будинов потърси с жестове тези зрители, които обикновено не пестят злостни реплики по негов адрес. 
Мачът изглеждаше вече като нарисуван, защото „Дунав“ продължи да изгражда хубави, бързи и интересни атаки. И вместо да поведе с 3:0, допусна идиотски гол. Топката бе изсипана от корнер и Везалов я свали към Марчев, който протегна крак - 2:1. 
Веднага след този шамар дунавци бяха на път да откажат съперника си с прекрасно нападение, тръгнало отново от Будинов. Той нахлу вляво, обърна фронта на атаката и изведе Юлиан Ненов в директна позиция за стрелба. Ненов заложи на бомбен шут, но топката разстресе левия дирек.
След това тонусът в играта на дунавци поспадна, а върхът бе нов корнер пред Антонов в... 88-а минута. Симеон Райков завъртя топката от флагчето, защитата заспа и позволи на Халед Аяри да вкара първия си гол в елитния ешелон на България. Този резултат бе възможно най-несправедливият завършек на последния мач от есенния сезон, в който „Дунав“ бе по-добрият отбор.
За отбeлязване е, че заради здравословни и други проблеми извън състава останаха куп по-опитни футболисти - Хубчев, Петров, Карагарен, Костадинов. Патев пък бе пратен на пейката. Като добавим, че Тейнур Марем и Андреас Васев разтрогнаха договорите си през седмицата, Орачев бе принуден да попълни тимовия лист в частта му с резерви само с имена на момчета от юношеския тим. Един от тях - Благовест Ленков, дори поигра малко като смяна на Димитър Георгиев. Друг е въпросът дали 18-годишният футболист трябваше да е вариант за подсилване на отбора в мач, който вървеше добре. 
Ремито остави русенци на предпоследното място във временното класиране. Те ще зимуват със скромните 15 точки.
Последният им двубой за годината ще е на 15 декември в Русе, когато в мач от турнира за купата на България ще се срещнат с „Левски“ /Сф/. Мачът ще е от 17.30 часа. 
„Дунав“: Антонов, Попадийн, Ларин, Б. Васев, Милчев, Димов, Георгиев /Ленков/, Жатоба, Будинов, Шопов, Ненов.
„Локо“: Пиргов, Везалов, Николов, Мухамед, Велковски, Траянов, Банович, Умарбаев, Марчев, Райков, Аяри /Георгиев/.