Четвъртото издание на безплатната техническа конференция RuseConf ще се проведе тази събота в Русенски университет, научи „Утро“. Събитието се организира с подкрепата на SiteGround, „Стартъп Фактори“ и РУ „Ангел Кънчев“ и ще бъде част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. 
Тази година конференцията ще се проведе на 16 декември от 10 ч в зала „Сименс“ (2Г.204). По традиция лектори ще са доказани професионалисти от бранша като Деян Михайлов, Адриан Митев, Ивелин Павлов и др. Входът е свободен.
Сред обявените досега теми са „Quantum computing algorithms“, „Specification by Example“, „100% coverage with Codeception“. 
Една от централните лекции ще бъде на Емил Стоянов, един от основателите на русенската компания ReCheck, разработила електронен сертификат за управление на дигитална идентичност на продукти. Както „Утро“ писа, тя наскоро бе номинирана за най-иновативен европейски стартъп в силния конкурс EUTOP50 и вече привлече инвестиция от холандски фонд. Емил Стоянов ще представи методи за създаване на децентрализирани апликации с Ethereum в блокчейн среда и IPFS (InterPlanetary File System) - протокол, разработен за създаване на постоянен и децентрализиран метод за съхраняване и споделяне на файлове.