Второто издание на един от най-големите онлайн конкурси VIPA 2017: Фотограф на годината, чийто директор е русенецът Васко Василев, вече търси най-добрите фотографии от цял свят, като тазгодишното издание ще е още по-масово и с много нововъведения.
Желаещите да се борят за приза „Фотограф на годината“ може да се включат със снимки в шест категории, всяка от които е разделена на 4 подкатегории, а общият награден фонд е 23 000 евро. Фотографът на годината пък ще получи статуетката „Златен Voubs“ и 5000 евро.
Всеки от победителите ще има възможността да участва с творбите си и в 10 интернационални изложби. В конкурса могат да участват както професионалисти, така и любители, като творбите ще се приемат до 15 февруари 2018 година. Те ще се оценяват от международно жури от 20 професионални фотографи, като победителите ще бъдат обявени през март, а официалната церемония по връчването на наградите ще е през април. 
Един от най-големите онлайн конкурси за фотография се организира от българския конкурсен хъб Voubs.com, а създател на платформата е спортният мениджър и предприемач от Русе Васко Василев. Целта му е чрез платформата да увеличи многократно провеждането на онлайн конкурси, с което да осигури много по-голяма видимост на аматьори и професионалисти от артистичната и социалната сфери, а хиляди талантливи хора по цял свят да бъдат награждавани лесно и прозрачно.