Когато през 2010 година завърших Селскостопанската гимназия в Образцов чифлик, учителите събраха парички и ми платиха бала. Тогава една от тях - Мария Джурова, ми каза, че ще дойде време, в което да върна направената добрина. Това време дойде преди три години, когато се роди идеята да помагам на нуждаещи се деца. Това разказа за „Утро“ 27-годишната русенка Вероника Радкова, която в момента живее в тутраканското Старо село. За трета поредна година младата жена ще зарадва с подаръци за Коледа няколко бедни семейства, деца, сираци, самотни майки, като вече има набелязани девет нуждаещи се семейства от селото, от Кубрат и Тутракан. Вероника събира дарения - дрехи, обувки, тетрадки, помагала, хранителни продукти, които след това лично ще предаде на нуждаещите се хора. Насловът, с който младата жена събира съмишленици и подкрепа за каузата, е „Подарък за всеки“.
Знам какво е да живееш в нищета без надежда, но това не ме спира да помагам на хората. Искам да зарадвам с подаръци децата, на които родителите нямат възможност да им купят, и лично да предам вещите, защото човек се зарежда с невероятни емоции и чувства. Уникално преживяване е някой искрено да ти благодари. Безценно е да видиш усмивката на едно дете и майка, която през сълзи ти казва „Благодаря“, споделя младата русенка.
Самата тя е безработна, понесла е тежки удари от съдбата. Израснала е без родители, отгледана и възпитана е от баба си и дядо си. В детството си е искала да има майка и е молела баба си да й позволи да я нарича своя майка: „Бабо може ли да ти викам: „Мамо“, нека и аз имам майка като другите“.
Трета година преди коледните празници Вероника организира благородната кауза, помагайки на бедни семейства. Миналата година тя е зарадвала с подаръци 25 деца с помощта на няколко благодетели. Това са хора от селото, нейни съученици, познати, хора с добри сърца от цялата страна.  
Всеки, който иска да се включи в благородната кауза на Вероника „Подарък за всеки“, може да изпрати дарения на адрес: село Старо село, община Тутракан, Област Силистра, улица „Вела Пеева“ 2, а телефонът за връзка с момичето е: 0893835685. 
Даренията се изпращат на адрес, тъй като искам преди да ги дам на нуждаещите се, да ги прегледам. Миналата година имаше случаи, в които получих дрехи, наядени от молци, или пък вещи, които са неизползваеми, а всеки си има достойнство, казва Вероника. 
Съпричастните хора могат да изпращат дарения до 20 декември, а на следващия ден младата жена лично ще ги предаде на нуждаещите се семейства, като ще бъдат направени и снимки, за да видят дарителите до кого са стигнали подаръците.