Председателят на младежката организация към ВМРО-Русе „Велика България“ и регионален координатор на патриотите Траян Тотев, който е само на 23 години, е новото попълнение в общинския съвет. Той влиза на мястото на Валери Матеев, който почина на 52 години. 
Най-младият общински съветник ще положи клетва на сесията на 14 декември. Тотев, който в момента следва „Предприемачество и иновации“ в Русенския университет, ще заеме мястото на Матеев и в постоянните комисии по икономическа и инвестиционна политика и по комунални дейности. Очаква се той да бъде избран за член на специализираната комисия по общинска собственост. 
23-годишният младеж е завършил Музикалното училище със специалност „Изобразително изкуство“, а от тази година е бакалавър „Бизнес и мениджмънт“ от Русенския университет. Три години е тренирал киокушинкан карате и се е състезавал за спортен клуб „Скорпион“, три пъти е бил вицешампион на национални състезания. Траян Тотев е зам.-председател на националния младежки комитет на ВМРО и в момента отговаря за младежките структури в Северна България. Член е и на националното ръководство на организацията.