Русенската фирма „Дип Инвест“ спечели търга за продажбата на бившата военна болница на ул.“Майор Атанас Узунов“ 21. Тя ще купи от Министерството на отбраната апетитния имот с площ от 18 859 кв.м, на които са разположени 16 сгради с обща застроена площ 4802 кв.м. Това става ясно от заповедта на министър Красимир Каракачанов, с която фирмата с управител Илиян Илиев е определена за купувач на частната държавна собственост. Имотът беше с начална тръжна цена 4 059 830 лева, като при търга с тайно наддаване цената е достигнала 4 071 950 лева или с 12 120 лв. повече.
Фирмата победител е с широк предмет на дейност, а съдружници в нея са две русенски фирми - „Мегахим“ с 43% и „Роан 90“ с 14%, и карловската „Агрима инвест“ с 43%. Нямаме конкретни намерения, купихме имота, защото  цената е добра. Следим пазара и при обещаваща възможност за бизнес ще се възползваме, заяви представител на инвеститорите.
Това беше втори опит на военните да продадат имота, след като в края на миналата година търгът се провали поради липса на интерес от купувачи. Бившата военна болница в центъра на Русе отдавна е затворена и не е необходима на отбранителното министерство.