Отборът на „Локо“ /Русе/ завърши на четвърто място след края на есенния сезон в Североизточната Трета лига. Във време, когато се правят първи анализи, „Утро“ разговаря със старши треньора на тима Ивайло Кирилов.

- Ивайло, какво бе новото през този шампионат?
- Че след като се разделихме с по-опитни играчи като Атила Юмер, подмладихме отбора. „Дунав“ ни даде Стефан Митев и Сонер Хюсеин, а Мирослав Георгиев пристигна от Разград. Много добре заигра и 18-годишният юноша на „Дунав“ Мартин Георгиев. Смятам, че Стефан, Сонер и Мирослав израснаха доста. Сонер започна някак плахо, но се развиваше с всеки мач. Накрая вкара и важни голове.
- Готови ли са тези момчета за футбол на по-високо ниво?
- Ще им трябва още малко време. Нека да проявим търпение. Важното е, че са от Русе, а ние сме длъжни да даваме шанс на такива футболисти. Като цяло съм доволен от целия отбор. Разговарях с президента на клуба г-н Петър Петров, който споделя моето мнение. Главното е, че се опитваме да играем комбинативен футбол. Аз така разбирам играта. Ето ви пример от последния мач с „Кубрат“ - съперникът ни само „джаскаше“, а ние се постарахме да развием играта си. 
- Играхте къде ли не - на терена на Русенския университет, в Сливо поле... Как ще се решава проблемът с базата?
- Разговарях с президента на „Дунав“ д-р Симеоон Симеонон, който ме увери, че напролет ще играем на терена в „Здравец“. Д-р Симеонов ни помага много - не само с млади играчи. 
- Ти имаш 7 сезона с фланелката на „Дунав“. Какъв е твоят коментар за представянето на отбора?
- Според мене участието в Лига Европа изигра лоша шега. Подготовката бе нарушена и не мина както трябва. Отделно отборът трябваше да бъде подсилен, защото момчетата от предишния сезон надскочиха себе си. Ясно беше, че трудно щяха да повторят представянето си. Такъв успех като класирането им в Първа лига в Русе няма да се случи още дълги години. Бе необходимо и да се вземат две-три по-класни попълнения. За мене отборът има потенциал. Играл съм с Веско Великов и съм наясно с неговия стил на игра - той разчита повече на агресията и на дългите топки. Познавам се и с Малин Орачев, имам наблюдения върху работата му. Орачев залага на по-комбинативен футбол с търпеливо разиграване на топката и бърза смяна на ритъма. Сега отборът не показва добри резултати, но мисля, че Орачев ще наложи стила си и че през пролетта „Дунав“ ще изглежда доста по-силен. 
- Доволен ли си от това четвърто място на „Локомотив“?
- Честно казано, класирането не ме интересува толкова. При повече късмет в мачове като с „Хитрино“ например можехме да бъдем трети, дори и втори. Важното е да помагаме в изграждането на млади русенски футболисти.