Край на мъките - футболистите на „Дунав“ тренираха вчера за първи път на новия терен на стадиона в квартал „Здравец“! То изглеждаше в „болно“, но прилично състояние предвид сравнително скорошното полагане на тревата, а както се разбра, момчетата на старши треньора Малин Орачев ще го ползват на етапи при хубаво време и през следващите две седмици. Лекият проблем сега е, че отделните снадки между рулоните трябва да се слегнат още малко. От пръв поглед обаче си личи, че теренът е изпълнен по книга и че дъждовете няма да му причинят блатни участъци като на Градския стадион.  
Тренировката днес в подготовка за мача в неделя ще е на Градския. Тя ще започне в 11 часа. 
На заниманието вчера присъстваха президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков. 
Д-р Симеонов има пълното основание да се гордее с този терен, тъй като той бе ремонтиран основно по негова инициатива и с неговите усилия. Игрището е опасано и със стълбове, които ще дадат достатъчно прилично като качество електрическо осветление за късни мачове.  
Напълно готови са вече и двата минитерена с изкуствено покритие. Вчера единият от тях бе пробван от футболистите на „Дунав“.
Хубавото покрай обновеното игрище и помощните терени е коренно различната база за възстановяване със сауните, тангенторите и т.н. Новите съблекални също са изпълнени на европейско ниво. 
При тази картинка пред футболистите и треньорския щаб на „Дунав“ не би трябвало да има оправдания напролет, че условията за подготовка не позволяват постигането на добри резултати.