„Категоричен съм и съм убеден, че „Дунав“ няма да изпадне от Първа лига“, заяви в интервю за „Канал 3“ президентът на русенския клуб д-р Симеонов Симеонов. Според него, дори отборът да слезе с едно ниво по-ниско в йерархията на българския футбол, бързо ще се върне в елита при изградена добра база и стройна структура на работа. 
„През зимата няма да правим мащабна селекция. Доколкото знам от спортно-техническия щаб, набелязаните футболисти на отделни позиции са двама-трима“, каза д-р Симеонов.
Той засегна и темата с бившия старши треньор на отбора Веселин Великов.
„Наистина ще говоря за последно по този въпрос. Великов работи при нас от 3 години с един много добър екип. Търпяхме критики за стила на игра, въпреки че резултатите бяха налице. Когато резултатите ги нямаше, трябваше да предприемем мерки. Истината е, че с него трябваше да се разделим още през лятото. В крайна сметка той избра кога да си тръгне. Всички между нас е изчистено. Желая му успех“, каза президентът на клуба.
На въпроса дали раздялата с Великов минала като между приятели, д-р Симеонов отговори: „Няма как да бъдем приятели заради различните ни позиции в живота“.
И допълни, че въпреки липсата на осезаеми резултати с новия старши треньор Малин Орачев той ще получи кредит на доверие за спокойна работа.
„Иска ми се да победим „Левски“ в мача за купата, най-малкото, за да имаме повод да мечтаем. Всичко се случва в един мач. Мисля, че можем да го направим. Иначе е ясно, че битката за оцеляване в Първа лига ни мачка психически“, отбеляза човекът, който възроди „Дунав“ преди 7 години.
В този смисъл д-р Симеонов призна, че неговата работа всъщност не е във футбола. 
„Направих много жертви от най-различен характер. Ако намеря човек, който ще се погрижи за клуба, съм готов да се оттегля. Няколко пъти съм бил на ръба да го направя. Последният път беше преди месец“, каза клубният шеф.
Той обясни, че 30-40 процента от издръжката на ФК „Дунав“ става с негови средства.
„Искам обаче изрично да благодаря на много русенски фирми за помощта, която ни оказват. Благодаря и на общината, която заделя всяка година 250 000-280 000 лева. Тези неща трябва да се знаят“, посочи президентът на ФК „Дунав“.
Д-р Симеонов разкри, че ремонтът на базата в „Здравец“ му струва много нерви, освен това работите по стадиона глътнали изключително сериозни средства. И веднага добави, че един клуб няма как да върви напред без добри терени. 
Така бе засегната и темата за игрището на Градския стадион. 
„Забраних да се говори по този въпрос. Истината е, че има грешки в предоставения проект и в изпълнението на ремонта. Да не забравяме, че държавата отдели 1 милион лева. Затова няма как да не съм благодарен на министър Кралев. Теренът ще бъде ремонтиран отново. Както виждате, независимо от проблемите с него, той издържа някак в мача срещу „Левски“. Разбира се, има какво да се желае. Общината има намерение да работи по ВИП-сектора и нови козирки. Когато станат факт, Градският стадион ще стане едно красиво съоръжение“, каза д-р Симеонов. 
В заключение той още веднъж изрази надежда, че „Дунав“ ще се представи силно в мача срещу „Левски“ и че отборът ще остане в Първа лига. Добави и кое според него е най-важното - публиката! Без нея един отбор и клуб никога не могат да бъдат достатъчно силни.