Районният съд потвърди глоба от 500 лева, наложена от МВР на футболен фен. Формалната причина е неизпълнение на полицейско разпореждане, зад което се крие историята за не твърде възпитани млади мъже. 
На 28 април Х.Т. решил да отиде с детето си на мача на „Дунав“ с пловдивския „Локомотив“, с който Градският стадион бе официално открит след дълъг и изпълнен с перипетии ремонт, възложен от държавата на фирма „Тарктур“. Тогава на стадиона се събраха няколко хиляди души и мачът беше празник за всички обичащи спорта в Русе. На полувремето обаче малка нужда натиснала Х.Т., който решил заедно със свой познат да отиде в тоалетната. Запътили се натам, но им се сторило далеч, а и до тях имало удобни за целта храсти. Без да се колебаят двамата приятели се шмугнали в тях да се облекчат, без да се притесняват, че наоколо гъмжи от хора, а и малкото дете на единия е наблизо. 
Наблизо обаче бил и полицай, който видял какво се канят да направят двамата зорлии и веднага им разпоредил да отидат до тоалетната. Х.Т. не се впечатлил и решил да изпълни намерението си, но веднага бил задържан и изведен от стадиона, а в Районното му съставили акт. По-късно бял свят видяло и наказателното постановление с глобата от 500 лева, което било обжалвано в съда. Магистратите обаче го потвърдили, защото от свидетелските показания станало ясно, че Х.Т. наистина не се е подчинил на полицая.