Пазарът на риба, който винаги в навечерието на Никулден се раздвижва, тази година ще предложи традиционния шаран на цени от 4 до 6 лева. 
Вариантите са рибата да е с люспи или без, а големината да е от 1.3 до 3 килограма, не е изключено да се появят и по-големи екземпляри. Това показват данните от каталозите на големите вериги супермаркети, които генерират около 70% от продажбите на риба.
Експерти смятат, че в следващите два дни отделни търговци ще опитат да вдигнат цените и над 6 лева, но при достатъчни количества от най-търсените видове това може и да не сработи.
Според Държавната комисия за стокови борси и тържища замразената скумрия няма да промени съществено цената си и ще се запази на нива от 3.80 лева за килограм на едро и до 4.50-5.00 лева на дребно. Чистената и без глави скумрия пък се търгува на дребно по 6-7 лева.
За любителите на екзотиката също има достатъчно варианти. Сред най-скъпите са филе от риба тон, което струва около 30 лева за килограм, както и опашки от морски дявол с цена от 42 лева за килограм. 
В интернет не липсват и оферти от търговци, предлагащи шаран и толстолоб от собствените си развъдници, но само на едро. Цените тръгват от 3.70 лева за килограм за шарана, а дребните парчета се предлагат по 3 лева на едро. Точно преди Никулден обаче повечето от собствениците на развъдници не посочват цена, за да не отблъснат евентуални клиенти.