Близо три часа продължи срещата с германския писател и издател Михаел Крюгер в събота в Клуба на дейците на културата. Основната русенска публика бяха ученици от 9, 10 и 12 клас на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. Възпитаниците на преподавателките по литература Поля Григорова, Илияна Илиева и Калина Пенева очевидно се бяха подготвили много сериозно за срещата с човека, който е бил издател и приятел на техния патрон - нобеловия лауреат, роден в Русе, Елиас Канети. Крюгер бе представен от проф.Ана Димова и проф.Пенка Ангелова, председател на международно дружество „Елиас Канети“. 
Когато стана време за въпроси, гимназистите изляха лавина от питания към госта. Голямата част от въпросите бяха свързани с Канети, младежите искаха Крюгер да им разкаже свои спомени за разговорите си с нобелиста, искаха да чуят неговото мнение за творби на Канети. Така те научиха, че Елиас Канети е притежавал изключително силна памет, че е държал много на своето мнение и други интересни подробности. 
Учениците показаха много задълбочен интерес и към творчеството на самия Михаел Крюгер - интересуваха се от символните послания на птиците и ябълковите дръвчета в неговите стихове. На техния въпрос какво е за него литературата, той отговори лаконично: „Всичко!“. И препоръча на всички - и обикновени хора, и политици, да започват деня си с прочитане на едно стихотворение. Вместо обичайния час и малко отгоре, срещата продължи двойно повече, като накрая гимназистите и гостът си направиха снимка за спомен.