Глоби от по 300 лева и принудително довеждане наложи Окръжният съд на съпрузите Ивелина Б. и Свилен К. Двамата са свидетели по дело за укриване на данъци и въпреки че са били редовно призовани за проведеното вчера заседание, не се явиха. Друг редовно призован, но неявил се свидетел, е Кольо С., но към него съдията беше по-снизходителен. Той ще бъде призован отново и ще трябва да обясни на съда, по каква причина не е дошъл досега. Последният свидетел по делото е Сурай А., който се е оказал неоткриваем за призовкарите и ще бъде обявен за общодържавно издирване. 
Делото е срещу Борислав И., който е обвинен, че е укрил данъци за 108 699,18 лева. Държавното обвинение смята, че той е подал две декларации по ДДС, в които са описани 8 фиктивни доставки до румънска фирма, че не е включил в счетоводните регистри на дружеството една данъчна фактура и така не е платил данък върху сумата по нея и че в 7 международни товарителници описал осемте фиктивни доставки. 
На заседанието вчера беше разпитан единственият явил се свидетел, беше приета и съдебно-счетоводната експертиза. Адвокатът на обвиняемия поиска да се назначи допълнителна експертиза, която да доизясни важен според него въпрос, но съдията отхвърли искането с мотива, че новата експертиза не би допринесла за изясняване на фактите по делото. То продължава на 8 януари, когато трябва да се явяват и да бъдат разпитани останалите свидетели.