Един русенски дует, пристигнал специално от Германия за участие в „Х Фактор“, вече се къпе в лъчите на славата. Усеща - разбира се - и бодлите й, защото известността е като Луната, има и тъмна страна. Кои са Виктория и Марио и какъв път са извървели, докато стигнат до големите концерти на шоуто на Нова тв? За това разказва вестник „24 часа“, чийто материал препечатваме. Заглавието е на редакцията. 

Те са млади, влюбени и талантливи, а покрай участието им в новия сезон на „Х Фактор“ все повече хора виждат какъв хубав дует са и на сцената, и в живота.
В самото начало, на предварителните кастинги за шоуто, Марио Николов и Виктория Ангелова се явяват като самостоятелни изпълнители. Докато от екипа разговарят с него - питат го с кого е дошъл, той сам обяснява, че тук е и неговата приятелка, която също ще се пробва. Защо не се явите като дует, предлагат от предаването. А след време, когато им се обаждат, за да кажат, че са одобрени, вече е сигурно - те ще пеят не по отделно, а заедно на голямата сцена.
Марио и Виктория се познават от съвсем малки - от деца пеят заедно в хор „Дунавски вълни“ и са близки приятели, а
от 4 години са двойка
Тя е родом от Русе. Още 6-годишна започва да свири на пиано, а в 5-и клас влиза в музикалното училище в града, в което завършва и 12-и клас. 
„От първи клас съм в хор „Дунавски вълни“. В него, освен че се научихме да пеем вярно и на гласове, срещнахме много истински приятели, а и обиколихме доста конкурси и фестивали“, разказва Виктория.
С останалите от хора пътуват до Германия, Турция, Гърция, Франция, Италия, където се състезават и извоюват не една първа награда. 
Всъщност цялото семейство на Виктория е музикално - майка й свири на цигулка, баща й - на китара. Те я подтикват и тя да тръгне по този път. 
„Сега работата им не е свързана с музиката, но те продължават да се занимават с нея - понякога ги канят да свирят на откриването на изложби например“, разказва Виктория.
Марио е роден в Тутракан, но живее с родителите си в село на 20 км от града. Когато майка му и баща му се развеждат, той се мести при баба си и дядо си в Русе, където първо ходи на детска градина, а после и на училище. От малък той рисува хубаво, а покрай сестра си попада в русенския хор. 
„Госпожата каза на сестра ми да ме заведе при нея, за да види дали и аз мога да пея. Оказа се, че съм достатъчно музикален“, усмихва се Марио. 
От 3 г. той свири и на китара.
Когато завършват средното си образование - тя през 2015 г., той - през 2016 г., се чудят накъде да поемат.
Кандидатстват в университет в Бремен
но заради проблеми с документацията така и не успяват да влязат в него. Заминават за Германия, където живеят майката и бащата на Виктория и там продължават да се занимават с музика. Покрай познати на родителите на Виктория ги канят на различни участия. 
Оказва се, че германците много обичат българска музика и дори молят двамата млади певци да им изпълняват български народни песни. Така на откриването на немски изложби звучат „Вечеряй, Радо“, „Бре, Петрунко“, „Лудо младо“, „Кавал свири“ с китара, цигулка и на триглас - с Марио, Виктория и с нейната сестра. 
„Учихме и немски песни, но всеки път, преди да запеем, ни казваха: Дайте сега и онази - българската. А после ни разпитваха как се превеждат“, казват те.
Още докато са в Германия, решават да се пробват в „Х Фактор“
а инициатор за участието им е Виктория. Тя от години следи предаването, но все не събира смелост да се яви в него. Един ден двамата се возят в метрото в Хамбург. 
„Марио, аз ще се запиша в „Х Фактор“. Ти не искаш ли с мен?“, пита го Виктория. 
Той никога не е помислял за това, но и не иска да се разделят. След 1-минутно обмисляме бързо отговаря: Защо пък не - това ще е голямо приключение. 
„Сега сме си голяма подкрепа. Напрежението е наистина голямо, но затова сме дошли - да се научим на нови неща. И се надявам да продължим напред“, казва младата певица.
Покрай участието си в шоуто на Нова тв сами разбират колко по-различно е да си самостоятелен изпълнител от това да пееш в хор. 
„Ако един сбърка, има още 28 човека, които може да го покрият. Докато тук, ако нещо сгрешиш, веднага се забелязва и почват да те обсъждат“, казва Марио. 
И той, и половинката му от опит вече знаят, че публиката нищо не прощава. 
„Веднага пишат във Фейсбук, без да се замислят дали няма да те наранят“, обяснява Виктория. 
Като хора, които тепърва влизат под светлините на прожекторите,
не им е лесно да понасят критиките на непознати
Сред най-неприятните коментари, които виждат и четат, е, че Виктория е много по-добра от Марио.
„Добре, но Марио пее втори глас, което е много по-трудно. А аз съм по-особена - по-доминантна съм и е трудно за човека до теб да се бори с това“, обяснява Виктория.
Всъщност те отдавна са намерили баланса в отношенията си - ако тя е по-доминантната, то той е по-романтичният от двамата. Често й прави изненади без повод - или ще й остави бележки с мило послание, ще й запише видео или ще й подари нещо, което сам е направил. Засега и двамата не мислят за сватба - още им е рано. Дори преди началото на концертите на живо тя го предупреждава да не си и помисля да пада на коляно и да й предлага да се омъжи за него на сцената. 
„В никакъв случай!“, смее се Виктория. 
Усмиха се и Марио. Защото двамата с Виктория вече пишат своята приказка.