Русенска област е на път да стане първата, която е побратимена с регион от Монголия. Предстои да бъде подписан меморандум за сътрудничество между областта и регион Баянхонгор, а целта е да се насърчи съвместната работа между бизнеса и институциите от двата региона. Това стана ясно на вчерашната среща между монголския посланик Дашжамц Батсайхан и областния управител Галин Григоров. 
Възможностите за сътрудничество в сферата на културата, спорта, образованието и икономиката беше и темата на срещата на посланика с кмета Пламен Стоилов. Той представи бързото икономическо развитие на Русе през последните години в различните области и множеството инфраструктурни проекти, по които общината работи. Стоилов акцентира, че Русе като един от най-бързоразвиващите се градове в България предлага отлични условия за инвестиране. Областта пък се отличава с много добре развита транспортна инфраструктура, което също е предпоставка за осъществяването на повече инвестиции в региона, подчертаха от областната управа. 
Батсайхан сподели, че е впечатлен от Русенския регион, известен и като едно от най-красивите места в Европа. Той получи от Стоилов подарък - книгата „Всичко е борба“ на Валентин Йорданов в знак на признание към школата на Монголия, както и картина на Паметника на свободата и Доходното здание, която да му напомня за красотата на Русе.