Състезателят по спортна стрелба в русенския „Локомотив-Тончо Тодоров“ Александър Тодоров получи немски паспорт. Както вече писа „Утро“, младежът замина преди известно време за Германия, където работят родителите му. Добрите му постижения пък на пневматичен пистолет по немските рубежи и верига от турнири в предишните сезони впечатлили местните специалисти и те му предложили да стане член на Кралския привилегирован клуб в Мюнхен. Последните му участия са за този баварски отбор, а Александър вече е и част от разширения национален тим на Германия при младежите. 
Да припомним, че Александър попада на два пъти в Топ 10 в анкетата на „Утро“ и общината за определяне на спортиста на годината в Русе. 
„Знам, че той учи в Германия. Доколкото ми е известно, напоследък се състезава само в отборни турнири. Радвам се, че поставих началото за неговото развитие. Той постигна немалко като състезател на „Локомотив-Тончо Тодоров“. Съжалявам, че няма да стреля за България, но му пожелавам успех“, коментира пред „Утро“ личната му треньорка в русенския клуб Севдалина Стоянова. 
Тя допълни, че колкото и тежки да си финансовите проблеми пред нейния клуб, той продължава да ражда нови качествени млади стрелци. И посочи Гергана Калоева, която стана шампионка преди няколко дни в Гран при на Сърбия в Смедерево. 
„Да, с финансите не сме никак добре. Затова изрично искам да благодаря на директорката на Ученическата спортна школа в Русе Мая Петрова, която ни помага много. Нашите деца се състезават под егидата на школата“, каза Стоянова.