Къща се запали на бул.“Съединение“ срещу Пантеона на десетина метра от светофара. Семейството, което обитава старата сграда, успя да излезе преди огънят от тавана да нахлуе в стаите и се спаси. Огнеборци пък извадиха голяма газова бутилка и предотвратиха взрив в центъра на града.
Със съпругата ми прибрахме дървата, които ни донесоха за огрев, хапнахме и гледахме телевизия, но около 13 часа токът изгасна. Помислих, че има повреда в квартала и заспах, а след това и тя е задрямала, разказа пред „Утро“ мъжът, който живее под наем в пламналата къща с жена си от 2010 година. 
Около 13.30 часа жената усетила задушаване и лош вкус в устата си и като се събудила, видяла, че стаята е обвита в черен дим. Тя веднага вдигнала мъжа си, двамата тръгнали да излизат и в това време се появили пламъците. С мъка семейството изскочило в двора и подало сигнал на тел.112.
Екипажите на три противопожарни автомобила се заеха с гасенето на пламъци. Решителните им действия и изваждането на голяма газова бутилка от горящия дом предотвратиха по-голямо нещастие.
Докато мъжете в униформа се справяха с бедствието, жената припадна, но пристигналите след сигнала за пожара спешни медици веднага се погрижиха за нея и я стабилизираха.
Стара е къщата, стара е и инсталацията, но досега сме нямали проблеми, нареждаше жената.
Засега причината за пожара е неизвестна, но се предполага, че е станало късо съединение в инсталацията и от него е тръгнал пожарът.
Още едно жилище горя в Русе заради късо съединение. В сряда около 18 часа неизправен електрически котлон запали кухнята на апартамент в бл.10 в квартал „Дружба 3“. Повиканите пожарникари изгасиха огъня, но преди това изведоха възрастния собственик на жилището, който беше леко обгазен и не се наложи приемането му в болница.
В 3 часа призори вчера и ветовските огнеборци са получили сигнал за пожар в къща в Смирненски, а бързата им намеса спасила къщата от тръгналия от тавана огън, предизвикан най-вероятно от необезопасен комин.
Вчера в 13.50 часа екип на Първа пожарна гаси и изоставена къща зад Операта, пламнала от огън, запален от двама клошари в кофа в антрето, за да се сгреят.