Липсата на места за паркиране в централната част на Русе е донесла много главоболия на русенец, но в крайна сметка проблемът му се реши в съда. В последния ден на април тази година на Д.Ц. се наложило да паркира в малка уличка близо до „Александровска“ и когато се върнал заедно със свой приятел установил, че е „затворен“ от паркирали пред и зад него коли. 
Спътникът му се обадил на 112, за да потърси помощ за излизане от ситуацията, но през това време дошъл шофьорът от предната кола и я преместил. Сигналът до спешния телефон бил отменен и на пръв поглед всичко се оправило.
Собственикът на паркиралата отзад кола обаче забелязал леко изкривяване на регистрационната табела и помислил, че Д.Ц. я е „подпрял“ при опит да излезе. Отишъл в полицията и съобщил за случая. Там приели на доверие версията му и написали акт на Д.Ц. В последствие въз основа на него било издадено и наказателното постановление, с което Д.Ц. бил наказан с две глоби - от 20 и от 70 лева и тримесечна забрана да сяда зад волана. Санкциите били заради нарушаване на правилата за движение назад и за бягство след инцидент на пътя.
Човекът обаче не се примирил с положението и потърсил правата си в съда. Там съдията установил, че от полицията не са събрали нито едно доказателство, че Д.Ц. е виновен и че изобщо е имало каквото и да било ПТП, а просто са приели за истина предположенията на другия шофьор. В съдебната зала обаче били събрани доказателства по случая, които сочели, че нарушение няма и не е ясно, какво е предизвикало „трудно видими неравности по регистрационната табела“. Така санкциите били отменени, а окончателното решение в тази насока може да вземе Административният съд, който в случая е последна инстанция.