Седем денонощия арест наложи Районният съд на 75-годишен любител на кучета, който налетял с юмруци и обиди върху трима общински служители заради забележка за незаконно гледане на животните.
В 13 часа в понеделник служители от общинското предприятие „Комунални дейности“ отишли в къща на кръстовището „Дондуков-Корсаков“-“Мария Луиза“ по сигнал за мъж, който храни глутница кучета, които застрашават живеещите и преминаващите в района. Собственикът, който преди дни налетял на друга общинска служителка от КООРС заради забележка да махне кучетата, посрещнал общинарите враждебно, започнал да ги псува и въпреки напредналата си възраст се нахвърлил срещу тях с юмруци. Само че доста се надценил - нападнатите мъже го хванали здраво и повикали помощ от съвсем близкото Първо районно.
Униформени пристигнали за минути, съставили акт на агресивния дядо за нарушаване на обществения ред и го пратили на съд. Сега предстои служители от общинския приют за кучета да приберат животните, за да могат хората наоколо да си отдъхнат.