Сляпо доверяване на мним полицай от възрастна жена, че може да помогне за залавяне на измамници, като ги примами с пари, й коства загубата на всичките й спестявания.
Във вторник около 11 часа на домашния телефон на самотно живееща в Бяла 84-годишна жена се обадил мъж.
Полицай съм и ловя измамници. Разбрах, че групата, която преследвам се е насочила към твоя квартал и смятат да те измамят. Трябва да ми дадеш колкото пари имаш, за да ги примамиш и ние да ги хванем, а към 17 часа лично аз ще ти върна парите обратно, казал мъжът с авторитетен тон, като дори не се представил с име. Гласът му обаче бил толкова убедителен, че старицата веднага му повярвала и чистосърдечно си признала, че има 2500 лева. След това получила инструкция да ги сложи в найлонова торбичка, да ги закачи на външната портичка и веднага да се прибере вкъщата, защото можело да се стигне до престрелка.
Бабата изпълнила заръката, но към 13.30 часа започнала да я гложди мисълта дали пък не е измамена, както е чувала по телевизията за десетки възрастни хора. Накрая се престрашила и подала сигнал в полицията в Бяла, където разказала за целия театър. По случая се води дознание.