Ако една мечта е достатъчно силна и се борите за нея, тя е постижима, колкото и невъзможна да изглежда. Така започна лекцията на единствения български производител на спортни коли Росен Даскалов пред студенти от Русенския университет, чийто възпитаник е самият той. Успелият бизнесмен, собственик на фирма „Син Карс Интернешънъл“, преминал и през закалката на автомобилния спорт, подписа вчера с ректора на РУ проф.Велизара Пенчева и с председателя на Общото събрание на университета чл.кор.проф.Христо Белоев договор за сътрудничество. Той ще даде възможност на студенти да се обучават във фирмата на Даскалов в направленията автомобилостроене, промишлен дизайн и моторен спорт.
Първият конкретен резултат от договора е дарен от Росен Даскалов 3D принтер, с който студенти ще материализират идеите си в областта на промишления дизайн.
А студентите вече са изправени пред първото си предизвикателство. Лекторът обяви конкурс за дизайн на новоизградения шоурум-музей на фирмата, като наградата за победителя ще бъде пътуване с екипа на „Син Карс“ за участие в състезание от европейския шампионат през 2018 година или посещение на престижно автомобилно изложение.
Награда имаше и за самия Даскалов, но от община Русе, която го отличи със златна значка „Русе“ за високи постижения и заслуги в областта на конструирането на състезателни автомобили и по повод спечелената купа в отборното европейско класиране.
Благодаря от името на всички русенци за това, че прославяте нашия град и правите много за развитието на Русе. С активната дейност и новаторство в различни сфери и отличните мениджърски умения, които притежавате, олицетворявате мечтите, амбициите и постиженията на младите хора, заяви при връчването на отличието кметът Пламен Стоилов.
Даскалов благодари за вниманието и представи спечелената купа за третото място в Европа в отборното класиране в сериите GT4.