Директорът на Регионалната здравноосигурителна каса в Русе Калоян Копчев спечели трети пореден мандат. Във вторник той се яви на конкурс в НЗОК за директорския пост и след получена оценка 4.75 на писмената разработка и добро представяне на събеседването е одобрен за шеф на касата. Официалното издаване на заповедта за оставане на поста се очаква до дни.
Калоян Копчев работи в здравната каса в Русе от 2001 година, като е минал през всички нива от младши инспектор до директор. През 2010 година оглави РЗОК  след кончината на предшественика му д-р Орлин Геров, а през 2013-а повтори мандата, но вече за четири години. Сегашното му назначение ще бъде до 2021 година.
Конкурент в конкурса му е бил юрисконсултът на НОИ в Русе Валентина Костадинова, но тя е получила 4.50 на писмения изпит и е отпаднала от надпреварата, става ясно от обявените вчера официални резултати от НЗОК.
Ще продължа да работя по същия начин, както досега, като спазвам законите в страната и няма да правя никакви компромиси при установена корупция, защото всичко в здравната каса се прави в интерес на пациента, каза за „Утро“ новият стар директор на РЗОК, чийто трети мандат започва с добра новина. 
НЗОК е удовлетворила искането на Копчев за отпускането на допълнителни 500 000 лева за болниците. 
Най-много пари ще бъдат отделени за УМБАЛ Русе - 150 000 лева, за да може персоналът да работи спокойно с пациентите, уточни Копчев. Останалите 350 000 лева ще бъдат разпределени за нуждите на УМБАЛ „Медика Русе“, кардиологичната болница „Медика Кор“, физиотерапевтичната „Медика“, Белодробната болница, Областния център за психично болни, Комплексния онкологичен център и МБАЛ в Бяла, която според директора на РЗОК в последните години много си е вдигнала имиджа.