Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев благодари на феновете за подкрепата им при победния мач на отбора с 2:0 срещу „Етър“ във Велико Търново.
„Агитката ни помогна много. Благодаря сърдечно! Отборът ни ще има нужда от сериозна подкрепа и в двубоя срещу „Левски“ /днес, 17.30 часа/. Призовавам русенци да тръгнат към стадиона. Чака ни адски тежък мач. Първо, времето ни за възстановяване бе много малко. Проведохме две тренировки на маломерни терени /на изкуствена трева в „Марисан“ - б.р./. Заниманията бяха главно с тонизиращ характер. Второ, теренът ще е мното тежък, затова трябва да покажем воля и характер. И не на последно място „Левски“ е много силен съперник, един от грандовете на българския футбол. Искам момчетата да се раздадат и да защитят името на клуба. Авторитет се изгражда точно в такива мачове. Те се помнят дълго. Сигурен съм, че футболистите ще дадат всичко, за да запишат победа“, каза Орачев на пресконференция вчера.
Той допълни, че най-мрачните очаквания за състоянието на Бирсент Карагарен след получената от нападателя травма във Велико Търново се сбъднали. Карагарен бил със счупена ключица. Това означавало, че офанзивният футболист ще отсъства от терените 2-3 месеца.
Положението на Преслав Петров, който също бе сменен във Велико Търново заради мускулен спазъм, ще се уточнява в последния момент след преглед с ехограф. Затова пък в групата ще се завърне защитникът Петър Патев, който пропусна заради контузия мача срещу „Етър“.
Орачев коментира и рокадите, които направи в последните мачове.
„Казах на момчетата, че ще дам шанс на всички. Ротациите са част от играта. На терена ще излизат футболистите в най-добра форма“, заяви старши треньорът.
Той обясни, че не може да бъде категоричен кога отборът ще използва за тренировки обновения тотално терен на стадион „Дунав“. При добро време през следващата седмица на него може би щели да се проведат едно-две занимания.
В заключение Орачев отново призова феновете да тръгнат масово към Градския стадион.