Само 35 минути бяха необходими на Мирослав Будинов, за да стане играч на мача „Етър“-“Дунав“ /0:2/. Централният нападател на русенския отбор влезе като смяна на контузения Бирсент Карагарен и набързо направи така, че читателите на сайта „Гонг“ да го посочат категорично за футболист №1 на двубоя. Таранът веднага изостри атаката на отбора, беше близо до гол, после си изработи дузпа, която вкара. Попадението бе негово пето от началото на сезона.
Будинов получи 38,71 процента от гласовете. Далеч зад него със 17,44 остана вратарят на „Етър“ Христо Иванов, който спаси по-рано три абсолютно чисти положения.
А Будинов направи твърде интересен коментар пред камерите на „Диема“. Интервюто почна с леко провокативния въпрос как се чувства като човек от пейката.
„Със сигурност там е по-трудно. Стискаш палци и се надяваш отборът ти да се справи. Нямам нищо против да влизам като резерва и „Дунав“ да бие“, каза Будинов.
Според него победата срещу „Етър“ била срещу „добър съперник“. Оценката на тарана е, че дунавци са били по-добри през първото полувреме, създали и повече положения. Той обаче призна, че „болярите“ упражнили сериозен натиск през първите 15 минути след почивката. 
Репортерът Виктор Врачев го попита защо „Дунав“ като че ли играе по-добре на чужд терен. Коментарът на Будинов бе, че отборът наистина се справя по-силно извън дома и причината е в негативизъм, който идва от домашните трибуни.
„Не знам защо, но аз и двама-трима души сме нарочени от някои „фенове“, чието място не съм сигурен дали е на стадиона. В крайна сметка не мога да забраня на когото и да било какво да вика“, каза Будинов.
В този момент от трибуните на „Ивайло“ проехтяха аплодисменти. Фенове от агитката на „Дунав“ скандираха името му, а той вдигна ръка, за да ги поздрави.
В крайна сметка голмайсторът смята, че след този мач срещу „Етър“ отборът ще диша малко по-спокойно. Но припомни, че трудното идва тепърва с тежкия мач срещу „Левски“ утре на Градския стадион в Русе.  
 До края на есенния сезон пред „Дунав“ остават после още две срещи - гостуване на „Лудогорец“ на 4 декември /понеделник/ и домакинство на 10 декември от 13 часа срещу „Локомотив“ /Пд/.
Класиране
1. „Лудогорец“     39
2. ЦСКА         38
3. „Левски“         32
4. „Берое“         30
5. „Ботев“         27
6. „Верея“         26
7. „Черно море“     24
8. „Славия“         20
9. „Септември“     20
10. „Локо“ /Пд/     20
11. „Пирин“         16
12. „Етър“         15
13. „ДУНАВ“         14
14. „Витоша“         3